Gaversesteenweg 21, 9820 Merelbeke | 0495/94.05.06 |  facebook

Yoga nidra


yoga

Nidra betekent slaap, en Yoga Nidra wordt vertaald als “ de slaap van de yogi’s”.

Wat kan je verwachten bij yoga nidra?

De positieve resultaten van Yoga Nidra kunnen al snel ervaren worden: de gezondheidstoestand wordt beter, en er ontstaat een gevoel van ontspannen tevredenheid.

Yoga Nidra heeft een weldadig ontspannende en balancerende werking op alle vlakken van ons bestaan. De beoefening werkt ontspannend en activerend tegelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft de positieve effecten van Yoga Nidra aangetoond. Mensen die regelmatig oefenen zijn kalmer, de reacties zijn rustig en weloverwogen.

Yoga Nidra heeft ook een gunstig effect op het concentratievermogen en de creativiteit. Ook op het slaapgedrag heeft Yoga Nidra een invloed. Het lichaam leert anders om te gaan met de slaap, in die zin dat we beter kunnen inslapen en doorslapen. Slaapstoornissen van alle aard worden kleiner.

Voor wie?

Iedereen heeft baat bij Yoga Nidra. Gezonde mensen zullen ondervinden dat na een tijdje regelmatig oefenen, ze minder vatbaar zijn voor ziekten omdat hun afweersysteem sterker is geworden.
Bij lichamelijke klachten kan Yoga Nidra een bijzondere ondersteuning zijn. Yoga Nidra ondersteunt het genezingsproces. Het verhoogt het subjectieve gevoel van welzijn en leidt tot een objectieve vooruitgang van de gezondheidstoestand in het algemeen

Yoga Nidra kan helpen om verschillende klachten te verminderen, zoals bij voorbeeld: angsten, hoge bloeddruk, burn-out, migraine, stress, slaapstoornissen,…

Concreet

Yoga Nidra kan ingezet worden als een op zichzelf staande “behandeling”, maar wordt bij Thresor gecombineerd met Easy Yoga en Restorative Yoga.

Meer info over tarieven, locatie en/of groepslessen?