Gaversesteenweg 21, 9820 Merelbeke | 0495/94.05.06 |   facebook

Stoelyoga


yoga

Stoelyoga is een zachte vorm van yoga. De stoel wordt als basis gebruikt in plaats van een matje op de grond. De stoel gebruik je om je oefeningen al zittend te doen, of bij staande oefeningen als steun om je evenwicht te bewaren.

Iedereen kan meedoen: mensen met een fysieke beperking, of iedereen die baat heeft bij rustige ontspannen yoga-oefeningen. Yoga leert aanvaarden wat onaanvaardbaar is. Als je beperkingen hebt, aanvaard deze gewoon, en doe wat je kan binnen je grenzen.

Yoga is een bewegingsvorm waar bewustzijn en ontspanning van lichaam en geest centraal staan. Zich focussen op wat er wel nog kan en niet kijken naar wat er niet (meer) mogelijk is, dat is het principe. Als je beperkt bent in je beweging of niet meer alles kunt wat je vroeger wel kon, kan dit onrust, zorgen en stress geven. Yoga draagt bij aan mentale en lichamelijke rust en acceptatie van wat er is.
Ook ademhaling, ontspanning en meditatie zijn in de les geïntegreerd.

yoga
Wat kan je verwachten bij stoelyoga?

Van elke yoga houding bestaan er verschillende varianten, en vele houdingen kunnen al zittend uitgevoerd worden. Een stoel kan gebruikt worden om beter je evenwicht te bewaren, of om je te helpen rechtop te staan, of zelfs om de hele les al zittend de oefeningen te doen. Door gebruik te maken van een stoel merk je dat je nog meer kan doen dan dat je dacht. De stoel geeft je steun en vertrouwen, en biedt je evenwicht als je onzeker bent. De lessen worden gegeven in groep, of individueel bij je thuis.

Is stoelyoga veilig?

De voordelen van yoga voor senioren en stoelyoga zijn nagenoeg dezelfde als de voordelen van gewone yoga. Of je lichaam lenig is of stram, het zal in zijn eigen tempo, naar zijn eigen behoefte vooruitgang boeken. Stoelyoga belooft geen kwaaltjes te genezen, maar helpt bij het dagelijks functioneren. Het is veilig omdat stoelyoga binnen de grenzen van je kunnen beoefend wordt.

Meer info over tarieven, locatie en/of groepslessen?