Gaversesteenweg 21, 9820 Merelbeke | 0495/94.05.06 |   facebook

Herstellende of restoratieve yoga


shiatsu

Herstellende of Restoratieve Yoga is een vorm van yoga waarbij er geen inspanningen gevraagd worden. Het lichaam wordt in liggende of zittende poses ondersteund door kussens en dekens zodat je spieren optimaal kunnen ontspannen. De ondersteuning van kussens en dekens zorgt ervoor dat er een gemakkelijke overgave is aan het niets doen, met als gevolg een activatie van het parasympathische zenuwstelsel.

Bij deze vorm van yoga herstelt het lichaam zich van de effecten van dagelijkse en chronische stress. Deze heeft ook een gunstige invloed bij stress gerelateerde klachten, alsook bij ziekte, blessures, vrouwen in de menopauze, … Ook het beoefenen van mindfulness wordt in deze yogavorm verwerkt, en is zoals een rode draad in deze specialisatie.

Wat kan je verwachten bij herstellende Yoga?

Iedereen die met stress of stress gerelateerde klachten te maken heeft, heeft er baat bij om herstellende yoga te volgen om tot diepere ontspanning te komen. Er worden tijdens de les slechts 5 tot 6 houdingen aangenomen. De focus van de les ligt op lichaamsgewaarwordingen en ademhaling. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.

De houdingen zijn meestal liggend, soms zittend, maar telkens optimaal ondersteund door kussens en dekens. Je ligt of zit op een matje. Het materiaal, zoals yogamat, dekens, kussens, bolsters zijn aanwezig. Om hygiënische redenen neemt de cursist een strandlaken/handdoek mee om het matje te beschermen, en een handdoek voor op de kussens. Tijdens de herstellende yoga gaat je lichaam in elk geval een beetje afkoelen. Neem daarvoor ook een extra deken mee als je dat nodig acht.

Meer info over tarieven, locatie en/of groepslessen?