Gaversesteenweg 21, 9820 Merelbeke | 0495/94.05.06 |  facebook

Klankschaalmassage


klankschaalmassage

Klank bestaat uit geluidsgolven, trillingen die je kan horen en voelen. Geluid is iets alledaags, maar geluid is een energievorm die voor de meeste mensen fysisch “voelbaar” is. De klank helpt focus te creëren. Je hoort klank en je voelt trillingen, dit samenspel van trage klanken en trillingen brengen je tot rust, tot een trager ritme.

Wat is juist een klankschaalmassage?

Het is niet zoals een gewone massage, de handen van de masseur masseren niet letterlijk het lichaam. Je kan een klankmassage gewoon ondergaan. Je ligt op de grond, op een matje, in een gemakkelijke positie, zonder enige inspanning. De klankschalen worden aangeslagen en dit geeft een geluid. De slag op de klankschaal brengt trillingen van de klankschaal met zich mee.

klankschaalmassage

De klankschalen worden op je lichaam, of juist naast je lichaam gepositioneerd, en het zijn de trillingen die de klankschaal maakt die je gaat voelen, die je subtiel gaan masseren, of die je van binnen laten vibreren. Het raakt je van top tot teen. Sommigen krijgen er zelfs even kippenvel van.

Eén klankschaal kan voldoende zijn om effect te hebben op lichaam en geest. Twee klankschalen of meer kunnen onderling op elkaar afgestemd zijn, en een samenklank vormen. Doordat de klanktrillingen met elkaar samen spelen, is de werking dieper en krachtiger.

Wat mag je verwachten van een klankschaalmassage?

Meestal is er direct ontspanning of is er onmiddellijk een verbetering van een kwaal. Soms kan er wat ongemak zijn tijdens of vlak na de massage, maar meestal is dat ongemak reeds na een kwartiertje al verdwenen, en nadien is het alsof de kwaal is gaan “oplossen”.

Het is ook mogelijk om energetische blokkades weg te werken met tril-klankschalen. Daarvoor werk ik in het energieveld (ook wel aura genoemd). Pijn of klachten stralen door in het energieveld, en door te werken in het energieveld, kan deze versterkt worden. Een zieke persoon zal een zwak energieveld hebben; wie fysiek geen klachten heeft, heeft niet noodzakelijker wijze een sterk energieveld. Maar een persoon met een sterk en gezond energieveld, zal altijd gezond zijn.

Na een klankschaalmassage gaat de energie in het hele lichaam beter stromen. Meestal voelt de cliënt zich na een klankschaalmassage diep ontspannen en misschien een beetje slaperig. Soms kan het fysieke pijn versterken maar het kan deze soms ook losmaken. Mogelijke bijwerking is dat de cliënt beter slaapt nadien, meer inspiratie heeft, of een betere spijsvertering heeft.

Concreet

Je ligt op een matje, op de grond. Je draagt losse en gemakkelijke kledij. Je bent liefst niet te dik aangekleed om de trillingen tot in je lichaam te kunnen voelen. Kledij met knopen en/of ritsen worden best vermeden. De klankschalen moeten gemakkelijk over de kledij kunnen schuiven. Vanuit deze liggende houding worden er 1 of meer klankschalen op je lichaam, of juist naast je lichaam gelegd. Kan je niet meer op de grond liggen, dan vinden we samen een andere houding die voor jou gemakkelijk is.

Meer info over tarieven, locatie en/of groepslessen?